Search
Close this search box.

Actualitat

El perill de proporcionar dades bancàries en factures enviades per correu electrònic. Aprèn a protegir-les.

En aquest article, explorarem els perills de proporcionar dades bancàries en les factures enviades per correu electrònic i oferirem consells per protegir la informació financera personal.

En l’era digital en què vivim, l’ús del correu electrònic per enviar i rebre factures és cada cop més comú. Tot i la comoditat i la rapidesa que ofereix aquest mètode, també comporta diversos riscos, especialment en el que concerneix la seguretat de les nostres dades bancàries. En aquest article, explorarem els perills de proporcionar dades bancàries en les factures enviades per correu electrònic i oferirem consells per protegir la informació financera personal.

Perills als que estem exposats:

  1. Exposició a l’atac de Phishing

Una de les amenaces més comunes associades amb l’enviament de dades bancàries a través de correu electrònic és l’atac de phising. Els criminals cibernètics poden dissenyar correus electrònics fraudulents que semblen provenir de fonts legítimes, com bancs o empreses de serveis, sol·licitant informació personal i financera. Això pot conduir a l’extracció no autoritzada de diners del compte bancari de la víctima o a l’ús il·lícit de la seva informació personal.

  1. Intercepció de dades

Enviar dades bancàries a través del correu electrònic també pot exposar-les a la intercepció per part de tercers malintencionats. Malgrat que els proveïdors de serveis de correu electrònic solen fer servir mesures de seguretat per protegir les dades dels usuaris, els pirates informàtics poden trobar maneres de sortejar aquestes barreres i accedir a la informació confidencial continguda en les factures.

  1. Vulnerabilitat de les xarxes Wi-Fi públiques

Moltes persones utilitzen els seus dispositius mòbils per consultar i enviar correus electrònics mentre es troben connectats a xarxes Wi-Fi públiques, com les que es troben en cafeteries, aeroports o hotels. Aquestes xarxes poden ser vulnerables als atacs informàtics, el que facilita que els hackers interceptin la informació enviada a través d’elles, inclosos els detalls bancaris continguts en les factures electròniques.

Consells per protegir les dades bancàries en factures enviades per correu electrònic:

A continuació, s’ofereixen algunes mesures que es poden prendre per protegir les dades bancàries quan es comparteixen a través del correu electrònic:

Utilitzar xifrat: Emprar un servei de correu electrònic que ofereixi xifrat end-to-end per protegir el contingut dels missatges.

No fer clic en enllaços sospitosos: Verificar la legitimació del remitent abans de seguir qualsevol enllaç o proporcionar informació personal o financera.

Utilitzar xarxes Wi-Fi segures: Evitar l’ús de xarxes Wi-Fi públiques per accedir a informació financera o enviar dades bancàries.

Verificar les sol·licituds de dades: Comprovar sempre la autenticitat de les sol·licituds de dades bancàries rebudes per correu electrònic abans de respondre-hi.

Malgrat la conveniència del correu electrònic per a l’enviament de factures, és important ser conscient dels riscos associats amb la divulgació de dades bancàries a través d’aquest mitjà. Mitjançant la implementació de mesures de seguretat i la prudència en les comunicacions electròniques, podem protegir la nostra informació financera personal de possibles amenaces cibernètiques.

Per exemple, enviar imatges de la informació a través del correu electrònic pot ser una manera de minimitzar els riscos de sniffing de dades, ja que les imatges no són tan susceptibles de ser interceptades o llegides pel software maliciós com podrien ser-ho els textos o les dades en format de text pla.

Altres maneres d’enviar informació sensible a través del correu electrònic de manera segura per garantir la privadesa i la protecció de les dades poden ser aquestes:

Xifrat del missatge: Utilitza serveis de correu electrònic que ofereixin xifrat de missatges. Això assegurarà que el contingut del correu electrònic estigui protegit mentre es transmet.

Xifrat d’arxius adjunts: Si la informació sensible es troba en arxius adjunts, com documents o imatges, pots xifrar aquests arxius abans d’adjuntar-los al correu electrònic. Utilitza eines de xifrat com 7-Zip o WinRAR per protegir els arxius amb una contrasenya.

Plataformes de transferència de fitxers segura: Utilitza plataformes de transferència de fitxers segura per enviar arxius sensibles. Aquestes plataformes utilitzen protocols de xifrat per protegir les dades durant la transferència.

Xifrat de correu electrònic amb clau pública: Si la informació és extremadament sensible, pots utilitzar el xifrat de correu electrònic amb clau pública. Això implica que el correu electrònic està xifrat amb la clau pública del destinatari i només pot ser descodificat amb la seva clau privada.

Contrasenyes temporals: Si necessites compartir informació temporalment, pots utilitzar serveis que permeten generar contrasenyes temporals pels arxius adjunts. Això limita l’accés als arxius només durant un temps determinat.

Evita l’ús de xarxes Wi-Fi públiques: Si estàs enviant informació sensible des d’un dispositiu mòbil, evita utilitzar xarxes Wi-Fi públiques, ja que poden ser vulnerables a intercepcions. Utilitza una connexió de dades mòbils segura o una xarxa Wi-Fi privada.

Seguretat del dispositiu: Assegura’t que el teu dispositiu estigui protegit amb contrasenya i que tinguis instal·lades les últimes actualitzacions de seguretat per evitar l’accés no autoritzat a les teves dades.

Instruccions clares per al destinatari: Si estàs enviant informació sensible, proporciona instruccions clares al destinatari sobre com accedir a la informació de manera segura i qualsevol contrasenya o clau necessària per descodificar-la.

Seguint aquestes mesures, pots assegurar-te que la informació sensible enviada a través del correu electrònic estigui protegida i fora de l’abast de persones no autoritzades.

Contacta amb nosaltres per més informació.

Contacte: Com et podem ajudar?

Explica’ns què necessites i contactem amb tu en breu

A INFORBER SERVEIS TIC SL tractem la informació que ens faciliten les persones interessades amb la finalitat d’atendre les seves sol·licituds i enviar-los comunicacions comercials, així com els nostres butlletins.

938 213 802

de 09:00 a 13:30h

de 16:00 a 19:00h