Search
Close this search box.

Actualitat

Protegeix-te del Juice jacking. T’expliquem a què està exposat el teu dispositiu.

"Juice jacking" és una nova amenaça de seguretat digital que consisteix en la manipulació de ports USB públics per robar informació o instal·lar programari maliciós als dispositius mòbils dels usuaris, un risc creixent amb l'augment de l'ús d'aquests dispositius.

L’augment de l’ús de dispositius mòbils ha portat a una nova amenaça per a la seguretat digital coneguda com a “juice jacking“. Aquesta pràctica malintencionada consisteix en la manipulació de ports USB públics per a robar informació o instal·lar programari maliciós als dispositius dels usuaris.

Quan es connecta un telèfon mòbil o una tauleta a un carregador USB en llocs públics com aeroports, estacions de tren o centres comercials, és possible que el port estigui compromès. Els ciberdelinqüents poden instal·lar dispositius de maquinari o programari que intercepten les dades o infecten els dispositius connectats. Aquesta pràctica posa en perill informació personal sensible, incloent-hi contrasenyes, fotos, contactes i dades financeres.

El problema principal del juice jacking és la manca de consciència entre els usuaris. Sovint, es considera que els ports USB públics són inofensius, però la realitat és que poden ser una porta d’entrada per a ciberdelinqüents. A més, amb l’augment de la dependència de dispositius mòbils, la necessitat de carregar-los constantment fa que els usuaris siguin més vulnerables.

Per combatre el juice jacking, és crucial adoptar mesures preventives. Una de les solucions més efectives és l’ús de dispositius de càrrega portàtils, com power banks, que eliminen la necessitat d’utilitzar ports USB públics.

Un altre mètode preventiu és portar el propi adaptador de corrent i connectar-lo directament a una presa de corrent. Aquesta pràctica evita l’ús de ports USB públics, que poden estar compromesos. Els carregadors de paret són una solució segura i fàcil d’implementar, ja que la majoria dels llocs públics disposen de preses de corrent accessibles.

L’ús de cables de càrrega USB amb protecció contra dades és una altra opció per a evitar el juice jacking. Aquests cables estan dissenyats per permetre només la càrrega i bloquejar la transferència de dades, prevenint així qualsevol intent de robatori d’informació o instal·lació de programari maliciós. Invertir en un cable de càrrega segur és una mesura de protecció efectiva i assequible.

A més de les solucions tècniques, la conscienciació i l’educació sobre els riscos del juice jacking són fonamentals. Les empreses i organitzacions han de proporcionar formació en seguretat digital als seus empleats i clients, explicant les amenaces i les millors pràctiques per a evitar-les. La formació pot incloure sessions informatives, manuals de bones pràctiques i recordatoris periòdics sobre la seguretat dels dispositius mòbils.

L’ús d’aplicacions de seguretat i antivirus als dispositius mòbils també és una bona pràctica. Aquestes aplicacions poden detectar i bloquejar intents d’instal·lació de programari maliciós, oferint una capa addicional de protecció contra el juice jacking i altres amenaces. Mantenir el programari actualitzat és essencial per garantir que els dispositius estan protegits contra les últimes vulnerabilitats.

Finalment, és important estar informat sobre les noves amenaces i les millors solucions per a protegir-se. Seguir blogs de seguretat, assistir a seminaris i mantenir-se en contacte amb experts en seguretat digital pot ajudar a estar al dia amb les millors pràctiques i les noves tecnologies de protecció.

Inforber, amb la seva àmplia experiència en solucions tecnològiques i seguretat digital, està preparada per oferir assessorament i serveis personalitzats per protegir els dispositius dels seus clients contra el juice jacking i altres amenaces cibernètiques. Contactar amb Inforber és el primer pas cap a una seguretat robusta i eficaç. Amb el suport adequat, es pot garantir la protecció de la informació personal i gaudir de la tranquil·litat que ofereix una seguretat digital sòlida.

Més informació.

Contacte: Com et podem ajudar?

Explica’ns què necessites i contactem amb tu en breu

A INFORBER SERVEIS TIC SL tractem la informació que ens faciliten les persones interessades amb la finalitat d’atendre les seves sol·licituds i enviar-los comunicacions comercials, així com els nostres butlletins.

938 213 802

de 09:00 a 13:30h

de 16:00 a 19:00h

Liên hệ
Phone